Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2009 12:03

Спільний сон шкодить здоров"ю і призводить до роздратування

Спільний сон шкодить здоров"ю і призводить до роздратування

Подружні пари і закохані повинні знати, що спільний сон шкодить їх здоров"ю і стосункам. До такого висновку прийшли британські учені в ході останнього дослідження.

На думку фахівців, сумісний сон може викликати сварки і розбіжності з приводу хропіння, перетягування ковдри і штовхання один одного вночі. Проведене дослідження також показало, що подружжя було вдвічі більше незадоволене один одним, якщо вони спали в одному ліжку.

Вчені порівняли відчуття 40 подружніх пар, коли вони сплять разом і коли проводять ніч на роздільних ліжках. При цьому з"ясувалося, що 50% сплячих разом були чимось роздратовані або стурбовані.

Один з авторів дослідження, який спить зі своєю дружиною окремо, відзначає, що історично чоловік і жінка спали в різних місцях. Сучасна ж традиція спати в одному ліжку стала популярною з приходом індустріальній революції, коли люди почали перебиратися в міста, а в маленьких квартирках був дуже обмежений житловий простір.

За словами дослідників, поганий сон стає причиною депресії, серцевих захворювань, інсультів, порушення роботи легенів, а також пробок на дорогах, автомобільних аварій і розлучень, проте традиційно ігнорується як важливого складника здорового способу життя. "Люди зазвичай відчувають себе набагато комфортніше, коли сплять зі своїм партнером, проте наше дослідження доводить зворотне", - відзначив один з учених.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Спільний сон шкодить здоров"ю і призводить до роздратування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути