Ексклюзиви
субота, 15 березня 2008 13:00

Соєва дієта на 96% знижує метастазування при раку простати

Геністеїн, що входить до складу соєвих бобів, може істотно знижувати ризик розвитку раку простати. Дослідники з Північно-Західного Університету США показали роль цього з"єднання в зниженні агресивності пухлини - поки що лише в експерименті.

Цей антиоксидант вже тривалий час досліджується командою керівника проекту Реймонда Бергера. Минулого разу вчені повідомили про те, що геністеїн перешкоджає відділенню окремих клітин від великої пухлини в умовах іn vіtro завдяки активації p38 MAP кіназ.

Провівши експерименти вже на рівні організму, вчені виявили, що клітинна лінія агресивної форми раку простати у мишей практично не метастазує у легені - загальна кількість нових осередків була менше на 96%. Легені залишаються основним органом-мішенню й у людини. Правда на розмір самої пухлини попереднє внутрішньовенне введення геністеїна значно не впливає.

Найголовніше - концентрація геністеїну, що підтримується в крові в мишей під час експерименту, відповідає людській після гарного соєвого обіду, так що терапевтичний ефект звичайної дієти безсумнівний. Вчені не проводили статистичних досліджень раціону й протікання раку простати у чоловіків, але результати їхньої роботи можуть істотно позначитися на дієті сильної статі, причому не тільки під час посту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Соєва дієта на 96% знижує метастазування при раку простати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути