пʼятниця, 16 жовтня 2015 17:11

Що найбільше лякає американців: тероризм зайняв 4 місце в списку страхів

Що найбільше лякає американців: тероризм зайняв 4 місце в списку страхів

Соціологи Чепменского університету провели друге щорічне опитування, в якому з'ясували, чого найбільше бояться американці. Серед головних страхів жителів США виявилися боязнь корупції серед влади, тероризм, збір і розкрадання персональних даних, а також бідність.

Результати другого щорічного соцопитування опубліковані на сайті Чепменского університету. Перше подібне дослідження було опубліковано в жовтні 2014 року. В ході опитування вчені з'ясували, чого бояться американці, які причини і наслідки цих страхів.

У дослідженні брало участь понад 1,5 тис. осіб старше 18 років з усієї країни та з різних верств суспільства. На заповнення анкети респондентам відводилося не більше 25 хвилин. Дані були зібрані в період з 16 по 25 травня 2015 року.

За результатами опитування вчені виділили 10 головних страхів жителів США. На першому місці виявилася корупція серед чиновників. На другій сходинці розташувався кібертероризм, слідом йде збір особистої інформації різними організаціями, потім терористичні атаки, урядовий збір персональних даних, поява в масах біологічної зброї, розкрадання персональних даних, обвал економіки і бідність. Нарешті, на останньому місці розташувалися махінації з кредитними картами.

"Опитування 2015 року показав, що головні страхи стосуються економіки і "Великого брата". Люди нерідко бояться того, що не можуть контролювати. Технологія і майбутнє нашої економіки – це те, що американці вважають найвищою мірою непередбачуваним", – зазначив керівник дослідження Крістофер Бейдер.

Серед наслідків страхів соціологи виділили такі, як покупка зброї (10% респондентів придбали вогнепальну зброю), голосування за певного кандидата на виборах (25% опитаних голосували за певного політичного лідера через свої страхи).

Більше половини американців побоюються природної або техногенної катастрофи. Однак лише 28% спробували придбати медичний набір для надання першої допомоги, щоб підвищити свої шанси на виживання.

Додамо, що серед страхів американців у першому опитуванні перші місця займали такі фобії, як прогулянки по ночах поодинці, безпека в Інтернеті і крадіжка особистих даних, ймовірність стати жертвою випадкової стрільби, стихійні лиха, публічні виступи. Проте вчені відзначають, що в другому опитуванні були змінені формулювання питань при використанні тих же відповідей: "Дуже боюся", "Боюся", "Трохи боюся" і "Не боюся". Тому, на їх думку, порівнювати результатів двох запитань без консультації фахівців було б некоректно.

Зараз ви читаєте новину «Що найбільше лякає американців: тероризм зайняв 4 місце в списку страхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути