Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2024 05:50

Що категорично сьогодні заборонено робити, щоб не бути самотнім увесь рік

Що категорично сьогодні заборонено робити, щоб не бути самотнім увесь рік
4 квітня не можна ображати тварин Фото: pinterest

4 квітня церква вшановує ікону Геронтисса.

Ікона Геронтисса, також відома як "Стариця" або "Настоятельниця", є однією з найшанованіших святинь у православ'ї, яка зберігається у монастирі Пантократор на Святій горі Афон у Греції. Ця ікона зображує Богоматір, яка молиться Спасителю в повний зріст.

Історія ікони сягає XI-XIV століть, коли монастир Пантократор був заснований і отримав цю ікону в дар від візантійської знаті. Ікона вважається чудотворною і особливо шанується серед старших людей, оскільки вона відома як покровителька стариків.

Одна з легенд розповідає про те, як ікона допомогла старцю-ігумену на смертному одрі, коли Богоматір наказала священнику негайно причастити його перед смертю. Після цього старець спокійно помер.

Ікона Геронтисса також відома тим, що допомагає у важких життєвих ситуаціях, зокрема вилікуватися від важких захворювань, таких як рак. Віряни моляться перед нею за зцілення та допомогу у вирішенні проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не ходіть на кладовище і не поминайте померлих: що треба знати про Лазареву суботу

Також цього дня - день пам'яті преподобного Йосипа Піснописця.

Преподобний Йосип Піснописець був видатним церковним діячем і композитором церковних гімнів. Він народився на Сицилії у благочестивій християнській родині. Його батьки, Плотій та Агафія, були відомі своєю доброчинністю.

Йосип здобув славу завдяки своїм канонам — формі церковної поезії, яка використовується у православному богослужінні. Він став одним з найвідоміших авторів канонів у Візантійській імперії. Його творчість мала значний вплив на розвиток візантійської церковної музики і поезії.

Прикмети

Вже почали тріщати цвіркуни - прийшла справжня весна.

Темні хмари повільно рухаються - до затяжного дощу.

Сонячна погода вказує, що пшениця вродить зернистою.

Згідно з народними повір'ями, сон, який наснився в ніч проти 4 квітня, протягом 12 днів обов'язково збудеться. Але не можна про нього нікому розповідати.

Що не можна робити

Не варто починати нові справи, особливо серйозні, чи планувати майбутнє. Ніщо з того не здійсниться так, як задумано.

Не можна ображати тварин та птахів, інакше залишитесь самотнім на весь рік.

Заборонено займатися риболовлею. Це принесе бідність.

Страстна п'ятниця вважається найголовнішим днем перед святкуванням Великодня і він вважається найскорботнішим у році. У Велику або Страстну п'ятницю віряни згадують страждання Ісуса Христа, якого розіп'яли на хресті.Саме у п'ятницю Ісус Христос ніс на собі хрест вулицями Єрусалима, на якому його потім розіп'яли. Сталося це на горі Голгофі, що поблизу Єрусалима.

У Страсну п'ятницю потрібно дотримуватися найсуворіших правил Великого посту. Протягом дня віряни нічого не їдять, вживають хліб та п'ють воду лише після того, як у церкві винесуть плащаницю. Не можна важко працювати. Всі справи вірян повинні бути спрямовані на співпереживання мукам Спасителя та молитву.

Зараз ви читаєте новину «Що категорично сьогодні заборонено робити, щоб не бути самотнім увесь рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути