Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 17:37

Шлюб корисний для чоловіків

Шлюб корисний для чоловіків

Американські учені абсолютно упевнені, що шлюб чоловікові необхідний. Саме сімейне життя робить чоловіка спокійнішим і серйознішим, що, зрозуміло, сприятливо відбивається на психіці.

Дослідники вже давно намагаються довести, що шлюб, як правило, знижує девіантність і агресивну поведінку представників сильної статі. Проте досі залишалося неясним, чи є цей зв'язок функцією шлюбу або просто менш "асоціальні" персони мають більше шансів одружитися.

Відповідь на ці питання узялися знайти учені з Університету штату Мічіган під керівництвом Александри Берт. На їхню думку, тут обидва цих чинника грають свою роль. Отже, менш антисоціальні чоловіки частіше одружуються. Плюс після того, як в паспорті з'являється штамп, сама по собі поведінка людини також міняється в кращу сторону. Виходить, шлюб в цілому показаний чоловікам, робить висновок Берт.

Берт сумнівається в тому, що шлюб пригнічує антисоціальний аспект поведінки чоловіків безпосередньо. Іншим важливим чинником, на її думку, є якість шлюбу: вплив шлюбу на антисоціальний аспект, як правило, сильніше в найбільш вдалих шлюбних союзах.

Для того, щоб перевірити свої припущення, учені використали зразок ДНК, отриманий від близнюків. В цілому дослідники проаналізували дані 289 пар близнят чоловічої статі. Їхній стан перевірявся у віці 17, 20, 24 і 29 років. Це дозволило зрозуміти роль генів в такому непростому питанні.

Виявилось, чоловіки з низькими показниками антисоціальної поведінки у віці 17 і 20 років з більшою ймовірністю одружувалися до 29 років. Отримана інформація надзвичайно важлива, зважаючи на зменшення кількості укладених шлюбів останнім часом, підкреслює дослідник.

Після весілля рівень антисоціальної поведінки ще більше знижувався. При цьому генетичної підстави для цього не було, що показало порівняння одружених чоловіків з їхніми братами-близнюками, котрі не мають дружин.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Шлюб корисний для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути