понеділок, 07 липня 2008 09:33

Скільки потрібно їсти, щоб залишатися струнким

Скільки потрібно їсти, щоб залишатися струнким
Багато дієтологів радять тим, хто хоче схуднути, їсти маленькими порціями. Але виявляється, ця порада може призвести і до зворотного ефекту. Про це заявили голландські учені.

Дослідження показало, що маленькі порції примушують охочих схуднути з"їсти більше (в порівнянні з тими, хто їсть великими порціями). Такий же ефект має їжа, що містить малу кількість жирів.

Був проведений експеримент за участю 140 студентів. Їх розділили на 2 групи: одним студентам дали 9 маленьких упаковок хрусткої картоплі, останнім - 2 великих упаковки. За об"ємом порції в групах були абсолютно однакові.

Добровольцям запропонували їсти картоплю під час перегляду телевізора, але при цьому прагнути стежити за кількістю з"їденого (щоб не набрати зайву вагу).

У результаті виявилось, що ті, кому були запропоновані маленькі порції, з"їли більше останніх. У представників першої групи складалася ілюзія, що вони з"їли мало, і тому рахувати калорії їм не потрібно. Студентам з другої групи краще вдавалося контролювати кількість з"їденого, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Скільки потрібно їсти, щоб залишатися струнким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути