понеділок, 22 серпня 2011 13:06

Скандальна дитяча книга про дієти викликала негативну реакцію серед лікарів

Скандальна дитяча книга про дієти викликала негативну реакцію серед лікарів

У Великобританії здійнявся скандал навколо дитячої книги, присвяченій темі надмірної ваги та дієті. Бурхливу реакцію викликала розповідь "Меггі сідає на дієту" письменника Пола Крамера, пише The Independent.

На обкладинці книги пухка дівчинка тримає в руках витончене плаття, дивлячись на себе в дзеркало. Історія розповідає про 14-річну дівчинку Меггі, яка страждає від зайвої ваги, але за допомогою наполегливих тренувань і дієти вона худне та стає зіркою футбольної команди.

У книзі зазначається, що дівчинка перестає бути "дуже" повною і стає "нормальною", збільшивши при цьому впевненість у собі та підвищивши самооцінку. Книга, розрахована на дітей від 6 до 12 років, повинна вийти в США тільки в жовтні, але вже є в списках на багатьох веб-сайтах.

Тим часом, в експертів історія Меггі викликала різко негативну реакцію. Вони вважають, що подібні твори повинні бути адресовані не дітям, а батькам. Чаду ж потрібно прививати  правильне ставлення до здорової їжі, щоб уникнути можливих шкідливих наслідків, вважає Сьюзан Рінгвуд - виконавчий директор організації Beat, що займається проблемами розладів травлення й анорексії.

"Дієти самі безпосередньо не можуть викликати харчового розладу, але в поєднанні з низькою самооцінкою, викликаною власним зовнішнім виглядом дитини, ризик значно підвищується", - говорить вона.

За словами Рінгвуд, діти повинні дотримуватись дієт тільки під наглядом лікаря, не забуваючи отримувати повноцінне харчування, щоб правильно рости та розвиватись.

Зараз ви читаєте новину «Скандальна дитяча книга про дієти викликала негативну реакцію серед лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути