середа, 29 грудня 2010 10:33

Синьо-зелені водорості омолоджують жіночий організм

Синьо-зелені водорості омолоджують жіночий організм

Команда фахівців з університету Південної Флориди виявила, що синьо-зелені водорості спіруліна надають неоціненну користь жіночому організму.

Серія лабораторних експериментів на гризунах показала, що регулярне вживання біологічно активних добавок до їжі, до складу яких входить ця рослина, допомагає запобігти розвитку порушень розумової діяльності та рухової активності. Також вона допомагає ефективно впоратися з передчасною появою ознак старіння.

Як пояснює керівник проведеного дослідження, професор нейробіології, доцент кафедри нейрохірургії головного мозку Світлана Гарбузова-Девіс, така дія водоростей пояснюється тим, що вони містять велику кількість антиоксидантів і практично всі відомі вітаміни та мікроелементи. Під час експерименту вчені протягом десяти тижнів спостерігали за двома групами мишей, одній яких регулярно давали добавки зі спіруліна, а інших годували відповідно до звичайного раціоном.

З'ясувалося, що водорості також володіють протизапальним ефектом і знижують маркери окисного пошкодження клітин, яке є однією з безпосередніх причин процесу старіння.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Синьо-зелені водорості омолоджують жіночий організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути