пʼятниця, 31 січня 2014 22:11

"Симоненко – це дама, а тітушки – сімка" - студент розробив євромайданівські карти
16

Фото: Фото: Володимир Мукан

За 50 гривень продає колоду гральних карт Євромайдану студент Тарас Деркач. Він є автором ідеї цих карт, самотужки розробив їх у програмі "фотошоп" і видрукував у типографії. Традиційні масті його карт замінені на інші - "пика Януковича", "хрест свободи", "серце Батьківщини" і "удар в бубну".

Тузом провладної масті "пика Януковича" є російський президент Володимир Путін, королем – президент Віктор Янукович, дамою — лідер комуністичної партії Петро Симоненко, вісімкою – беркутівці.

"Спочатку не знав, на якій карті розмістити Петра Порошенка і Юрія Луценка, Святослава Вакарчука і Руслану. Довго вагався, які із опозиційних мастей для них обрати, - розповідає хлопець. – А ось із вибором кандидатів на владну масть довго не думав. Там все зрозуміло, є чітка вертикаль".

Дамою масті "серце Батьківщини" Тарас зробив Юлію Тимошенко, королем "хреста свободи" - Олега Тягнибока, дамою "удару в бубну" - Ангелу Меркель.

Додав до своїх карт і цікавих персонажів. Наприклад, сімкою провладної масті "пика Януковича" є "тітушки", шісткою "серця Батьківщини" - євромайданівську "йолку", девяткою "серця Батьківщини" - хлопця і дівчину, що цілуються на Майдані. У хлопця на щоці намальований прапор України, у дівчини – стяг ЄС.

Тарас Деркач обійшов близько 10 друкарень для видруку сувенірних карт. Погодилися лише в двох.

"Боялися братися за політичні сувеніри, - каже студент. – Я ж взявся за втілення цієї ідеї не для заробітку. Просто мене обурив напад "беркутівців" на мирних протестувальників на Майдані Незалежності першого грудня. Тому вирішив таким чином висловити власну позицію. І карти, як форма гри, для цього підійшла найкраще. Адже це гра випадковостей – ніколи не знаєш, хто виграє".

Студент продає карти через соціальні мережі в інтернеті. Чим більше колод замовляє покупець, тим нижча на них ціна. Їх купують переважно студенти і молодь до 35 років.

"Зараз, після протистояння на вул. Грушевського думаю взятися за сувенірні шахи. Пішаками фігур влади була б міліція, а пішаками Євромайдану – народ. Проте з опозицією буде знову важко – невідомо, кого ставити королем", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Симоненко – це дама, а тітушки – сімка" - студент розробив євромайданівські карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути