середа, 25 лютого 2015 13:14

Сходити в музей, виїхати до Вінниці і випити кави - що тепер можна дозволити собі на 1 долар
7

Дивно, але факт - на 30 грн в столиці можна ще й розважитися або культурно провести час.  Наприклад, піти в кіно. У кінотеатрах є дні глядача, а так само ранкові сеанси, ціна на квиток - $ 1. Перші сеанси в кінотеатрі Києва стартують від 20 грн, ще й на каву вистачить. Мало того, за 30 грн можна ще й в театр сходити, а то і в оперу.
В умовах безалкогольної прогулянки на один долар можна не лише самому випити кави, а й пригостити друга, ще й на пряник лишиться. Ціни на вуличні напої 10-15 грн, у закладі від 12 грн за американо, а до 30 грн можна замовити щось цікавіше - латте, капучино або гарячий шоколад.
За долар можна об'їхати все місто на громадському транспорті  Одного бакса вам вистачить рівно на 10 поїздок в тролейбусі, автобусі чи трамваї, на 7 поїздок в метро або 6-7 поїздок у маршрутці за 4-5 грн. А ось проїхатися на таксі за 30 грн вже навряд чи вийде, хіба що кілька кварталів з приватником.  Погана новина для власників автомобілів - на долар можна купити трохи більше літра бензину. Далеко не заїдеш.
Продовжуючи тему культурного, за 1 у.о. можна відвідати музей, а може навіть декілька. Наприклад вхідний квиток в музей Києва, Булгакова, Однієї вулиці-30 грн. В Національний музей мистецтв - 20 грн, Ханенко - 25 грн, музей Іграшки - 10 грн, музей Туалету - 20 грн, музей-аптека - 15 грн.
За 1 долар можна виїхати геть від Києва подалі, наприклад, до Вінниці: кататися на трамваї з wi-fi і дивитися на ставку Гітлера. Ну або на Рошенівський фонтан.

Трендова розвага останнім часом - переводити все в валюту і сміятися як же все дешево: проїзд 10 центів, книга сучасного українського письменника - $1,5,бізнес-ланч - $2, коктейль в барі $1,5-2. Посто Індія якась, якщо не вважати, що зарплату видають у гривні. Тут краще вчасно зупинитися, бо при перерахунку власної зарплати в іноземну валюту легко від сміху можна перейти в плач, а слідом і в глибоку депресію. Але поки в столиці один зелений папірець ще на щось придатний - ми будемо веселитися.

На що можна витратити $1 у Києві?

Середній курс на вихідних був близько 30 грн за 1 .у.о. Трохи більше року тому 1 .у.о. дорівнювала 8 грн і за ці гроші можна було хіба що випити кави з кавоварки десь на околиці міста або купити 2 кулькові ручки. Але тут сталася криза, гривня ніяк не може намацати дно, а продавці товарів і послуг ще боязко перераховують ціни, в страху зовсім втратити покупців. Так і вийшло, що сьогодні (на момент написання публікації) на 30грн тобто $1 в Києві можна не тільки випити напій або поїсти, а навіть культурно провести час.

На що в Києві ви можете витратити один долар, читайте в нашій галереї.

Зараз ви читаєте новину «Сходити в музей, виїхати до Вінниці і випити кави - що тепер можна дозволити собі на 1 долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути