субота, 02 жовтня 2010 18:36

Серіали про лікарів негативно впливають на здоров"я

Серіали про лікарів негативно впливають на здоров"я

Американські учені прийшли до висновку, що захоплення телесеріалами про роботу лікарів, такими як "Доктор Хаус" і "Анатомія пристрасті", може негативно відбиватися на здоров"ї, пише Daily Mail.

Попередні дослідження показали, що подібні серіали, присвячені переважно рідкісним і незвичайним захворюванням, примушують глядачів уважніше ставитись до власного здоров"я. Проте нещодавня робота, проведена в Університеті Род-Айленда, виявила неприємний побічний ефект подібного ставлення.

Дослідники опитали 274 студента Коледжу зв"язку при Алабамському університеті на предмет захоплення медичними серіалами і відчуття задоволення від життя. З"ясувалося, що регулярний перегляд таких серіалів підвищує страх захворіти на важку рідкісну хворобу. Подібні іпохондричні думки погіршують якість життя, не даючи людині отримувати задоволення від нього.

Як пояснила керівник дослідження професор Іньцзяо Є (Yinjiao Ye), подібна закономірність була виявлена у молодих здорових людей у віці від 18 до 31 року. Тому негативний вплив медичних серіалів на якість життя населення в цілому може виявитись значно глибшим, ніж виявлений в результаті опитування.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Серіали про лікарів негативно впливають на здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути