понеділок, 09 жовтня 2006 19:24

Секс запобігає простуді та позбавляє целюліту

 

Американські вчені разом з німецькими колегами провели низку досліджень, які показали, що секс є одним із природних захисних механізмів організму людини.

Секс знімає біль. При оргазмі помітно притупляється гострота больових відчуттів. Ендорфини, що викидаються у кров, діють як морфій, проте не так довго. Таким чином, в больових центрах відбувається як би перемикання. Мігрень або головні болі можуть певний час взагалі не з"являтися, а передменструальні болі в нижній частині живота практично зникають.

Також від сексу підвищується імунітет. Секс запобігає простудним захворюванням. У людей, які займаються сексом один-два рази на тиждень, у крові більше антитіл імуноглобуліну групи А. Вони захищають від нежиті та інших інфекцій, з їх допомогою швидше загоюються рани, з"ясували американські учені. У тих, хто вдається до любовних втіх більше 2-х разів на тиждень, набагато менше тілець А, ніж у тих, хто помірніше, але регулярно займається сексом.

За 30 хвилин активного сексу згорає близько 350 кілокалорій, що дорівнює 40 хвилинам ранкової пробіжки. А оскільки під час сексу постійно напружується черевна мускулатура, це замінює 15 хвилин спеціальних вправ на спалювання жиру в спортивному залі.

Секс покращує здатність клітин до регенерації, сприяє утворенню колагену. Від нього шкіра довше залишається пружною і еластичною, без зморшок. Дослідження американських учених показали, що у жінок, які займаються сексом хоч би раз в тиждень, набагато вищий вміст естрогену в крові, ніж у тих, що утримуються. Високий вміст у крові естрогену перешкоджає виникненню целюліту і судом, оскільки стимулює безперебійну роботу лімфатичних вузлів.

Німецькі учені вважають, що секс не тільки підвищує увага і здатність концентруватися, але й збільшує творчий потенціал, збагачуючи свідомість свіжими ідеями, повідомляє Yoki.ru.

Зараз ви читаєте новину «Секс запобігає простуді та позбавляє целюліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути