понеділок, 06 травня 2019 18:50

Сейсмологи прорахували високу ймовірсть виверження супервулкану

Сейсмологи прорахували високу ймовірсть виверження супервулкану
Супервулкан займає більшу частину національного заповідника США, під яким зберігся вертикальний шар магми температурою в 800 градусів за Цельсієм Фото: newsfrol.ru

Вулкан Йеллоустоун у США може в будь-який момент активізуватися і знищити як мінімум один континент.

Супервулкан займає більшу частину національного заповідника США, під яким зберігся вертикальний шар магми температурою в 800 градусів за Цельсієм. Американські сейсмологи провели ряд досліджень, щоб з'ясувати ймовірність виверження вулкана, який спить 630 тис. років, розповідає Апостроф.

Сейсмологи вважают, що активувати Йєллоустон може землетрус. Причому йому навіть не потрібно бути сильним. Досить, щоб сейсмічна активність утворилася в районі заповідника. Щоб пробудити вулкан, вона повинна скласти не менше шести балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірне везіння: солдат вижив після падіння у вулкан

Ймовірність подібного результату подій досить велика, хоча зараз немає передумов до появи цього сценарію. Вчені не зафіксували активності тектонічних плит, за якими тепер будуть стежити на постійній основі. Сейсмологи не розповіли про заходи, які можуть бути зроблені в разі виверження вулкана. Виверження може погубити велику частину Північної Америки.

На околиці села Колінківці Чернівецької області понад 300 років постійно діє грязьовий вулкан.

"Це унікальне явище для Західної України. Тут грязьових вулканів лише два: один у нас, другий — на Івано-Франківщині. Наш ніколи не припиняє діяти, постійно вивергає грязі. Як активний, розтікаються на 20 метрів. Тоді вулкан відкриває два-три додаткові кратери. У спокійному стані грязі витікають на 5 метрів з одного кратера, а вулкан заростає травою", — розповідає 59-річний Олександр Бойко, вчитель географії колінківської школи.

Зараз ви читаєте новину «Сейсмологи прорахували високу ймовірсть виверження супервулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути