Ексклюзиви
середа, 22 липня 2009 08:25

Сеанси психотерапії допоможуть схуднути

Сеанси психотерапії допоможуть схуднути

Проблема ожиріння вже давно прийняла глобальні масштаби. Мало не щодня медики виступають з доповідями, присвяченими небезпеці зайвої ваги для здоров"я, а дієтологи працюють над створенням нових ефективних дієт.


Проте у психологів власне бачення проблеми. На думку фахівців, людям, які страждають від повноти, необхідна спеціально підібрана схема психологічної підтримки.

Сьогодні не існує вузьконаправленої психологічної допомоги людям, які страждають від переїдання. Замість цього лікарі забезпечують людей інформацією щодо раціону харчування, а коли не бачать ефекту, то переходять на лікування пігулками для придушення апетиту. В крайньому випадку пацієнти доходять до операції зі зменшення розмірів шлунку. Але, за великим рахунком, жоден з вищеперерахованих методів не є ефективним, оскільки не усуває першопричину.

Збільшення ваги відбувається, як правило, само собою після сорока років. У жінок - більше.

На думку психологів, саме сеанси психотерапії можуть допомогти людині зосередитися на якості та кількості їжі. Вона є також інструментом ефективної стратегії боротьби з вагою, дуже потужною підтримкою і одночасно контролем з боку лікаря.

Багато патологічних ненажер позбавлені як соціальних, так і емоційних засобів самозахисту. У періоди гострих потрясінь вони заїдають стрес, замість того щоб розслабитись і відновити внутрішню гармонію. Правильна дієта і регулярні заняття спортом і фітнесом вносять свій позитивний внесок, але вони можуть померти під натиском нервових зривів і депресій, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сеанси психотерапії допоможуть схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути