пʼятниця, 18 квітня 2008 12:47

Розвиток розумного життя на Землі є випадковістю

Учені з британського університету Східної Англії заявили про те, що пізня поява людини на Землі говорить про унікальність нашої планети, а також про те, що розвиток розумного життя на ній є швидше випадковістю, ніж закономірністю.

Фахівці стверджують, що можливість виникнення у Всесвіті планет, подібних на Землю, і зародження на них розумного життя, надзвичайно мала.

Це доводить появу людини на Землі в пізній період. Адже якби розумні форми життя з"явилися на ній в ранні періоди її історії, то можна було б припускати, що подібне, з великою вірогідністю, можливо і на інших планетах, стверджує керівник дослідження професор Ендрю Уотсон.

"На даний момент Земля залишається єдиним прикладом живої планети. І люди на Землі з"явилися в кінці придатного для життя періоду, а це підказує, що наша поява украй малоймовірна", - затверджує Уотсон.

Варто відзначити, що модель Уотсона не може вважатися універсальною, проте британський дослідник може бути правий, адже до цих пір не було виявлено ніяких слідів братів по розуму на інших планетах Всесвіту, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Розвиток розумного життя на Землі є випадковістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути