середа, 10 серпня 2011 09:51

Розвідникам допомагатиме безпілотний літальний апарат вагою 4 кг

Розвідникам допомагатиме безпілотний літальний апарат вагою 4 кг

Ізраїльська авіаційна промисловість представила 9 серпня прототип нового безпілотного літального апарату, який покликаний допомогти наземним підрозділам отримувати розвідувальні дані безпосередньо під час операції.

Апарат, що отримав назву "Таатуа" (англійська назва Ghost - "Привид"), має вагу чотири кілограми. Він обладнаний двома роторами, за рахунок чого може вертикально злітати й сідати, а за конструкцією швидше нагадує вертоліт, ніж літак. Саме тому він особливо зручний для використання в густо заселених районах. У повітрі апарат може перебувати  протягом півгодини.

"Таатуа" оснащений камерами, передавачем і приладами нічного бачення, тому може працювати як вдень, так і вночі. Увесь комплекс, що включає в себе також портативний комп'ютер і батарейки, уміщається в двох ранцях. Управління БПЛА (безпілотного літального апарату) дуже схоже на керування літальними апаратами в комп'ютерних іграх, тому з цим труднощів також виникати не повинно.

Радіолокаційний слід "Таатуа" залишає дуже слабкий і засікти його радарами дуже складно.

Завдяки особливому розміщенню камер і вертикальному зльоту, "Таатуа" здатний знімати все, що відбувається навколо нього під різними кутами - те, що відбувається праворуч або ліворуч, наприклад, заглянути під дах і т. п.

16 серпня "Таатуа" вперше буде представлений широкій аудиторії на міжнародній виставці керованих технічних засобів у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Розвідникам допомагатиме безпілотний літальний апарат вагою 4 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути