вівторок, 19 грудня 2017 04:49

Розкрили сенсаційне походження Марса

Розкрили сенсаційне походження Марса
Планета з самого початку існування могла бути дуже холодною, рідкої води там не могло бути. Постійні удари астероїдів могли розплавити Марс

Планета Марс імовірно утворилась у поясі астероїдів, які в півтора рази далі від Сонця ніж теперішня орбіта. Це з'ясувала міжнародна група вчених і публікувала статтю в журналі Earth and Planetary Science Letters.

Вважалось, що планети Земля і Марс сформувались у відносній близкості одна від одної. Але при цьому їхній мінеральний склад сильно відрізнявся. У Червоної планети породи скадаються із більш легких силікатів, чим земні, що і робило Марс схожим на астероїди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили загадкові аномалії на дні океану

Марс від початку існування міг бути холодним, щоб на поверхні існувала рідка вода. Але постійне бомбардування астероїдами могло розплавити кору Марса, зробити атмосферу більш теплою і щільною, що запустило циркуляцію води на поверхні планети.

У NASA вперше зафіксували вибух зірки, спалах якої у 130 разів яскравіший від нашого Сонця. Зірка розташована на відстані 1,2 млн світлових років від Землі і розмірами в 500 разів більша за Сонце.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили сенсаційне походження Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути