вівторок, 17 липня 2012 09:32

Російський човен не може виплисти з Бермудського трикутника

Російський човен не може виплисти з Бермудського трикутника
13 липня у п'ятницю в яхту мандрівників влучила блискавка. Фото: ridus.ru

Яхта "Скорпіус", що здійснює навколосвітню подорож, не може вибратися з Бермудського трикутника. Після грози на судні вийшло з ладу навігаційне обладнання, передає РИА Новости з посиланням на прес-секретаря експедиції Анну Суботіну.

За її словами, 13 липня яхта потрапила у сильну грозу в районі Бермудських островів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застряв у снігу

"У самий розпал стихії у судно влучила блискавка, після чого вийшли з ладу майже всі навігаційні системи", - говорить Суботіна.

Тільки в понеділок капітан судна Сергій Низовцев вийшов на зв'язок і повідомив, що одразу ж після того, як гроза вщухла, бортове обладнання і супутниковий телефон почали працювати з перебоями і перешкодами, зник інтернет-зв'язок. Ніхто з моряків не постраждав.

Всі ці дні екіпаж яхти намагається вирватися з так званого Бермудського трикутника в сторону Ісландії. Через сильні вітри безсистемно змінюється напрям і швидкість океанських течій, а іноді зустрічна течія взагалі гальмує рух яхти. Не допомагає навіть включений на всю потужність двигун.

За словами Сергія Нізовцева, паніки на борту немає, а екіпаж не схильний вірити в легенди із загадковими зникненнями морських і повітряних суден у цьому районі в минулих століттях. Незважаючи на це, під час грози в п'ятницю 13-го в Бермудському трикутнику, всі члени команди спостерігали досить незвичайні явища в атмосфері: виростаючі з води вертикальні хмари, що нагадують туманну стіну і величезні кола світла над океаном, які зникали і з'являлися раптово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські туристи заблукали на Ельбрусі, зв'язок з ними зник

Сочинська яхта "Скорпіус" почала свою подорож у вересні минулого року. Її екіпаж намагається встановити світовий рекорд, пройшовши протягом одного року дві навколосвітні подорожі без перерви - навколо Антарктиди і Північного полюса.

Зараз ви читаєте новину «Російський човен не може виплисти з Бермудського трикутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути