Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 07:11

Роботи зробили унікальні фотографії в космосі
3

Роботи сфотографували астероїд
Фото: jaxa.jp
Роботи сфотографували астероїд
Роботи сфотографували астероїд

Два японських міні-робота, запущених з зонда "Хаябуса-2", здійснили першу в історії успішну посадку на астероїд і передали вченим фотографії та дані з його поверхні.

"Фотографії вийшли розмитими через обертання роботів при русі і відблисків сонячного світла. Мобільні дослідні роботи знаходяться в хорошому стані, рухаються по поверхні астероїда Рюгу, до якого "Хаябуса-2" дістався ще в червні", - повідомляє сайт Японського агентства аерокосмічних досліджень.

Космічний зонд "Хаябуса-2" був запущений 3 грудня 2014 року за допомогою ракети-носія Н-2А з космодрому Танегасіма, розташованого на півдні Японії. Зонд пробуде поряд з астероїдом протягом півтора років. Наступним етапом дослідження Рюгу стане забір проб ґрунту, для чого "Хаябуса-2" випустить на поверхню мобільний вибуховий пристрій. Потім планується також приземлення ще одного спускається дослідного апарату, який досліджує астероїд більш детально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заборонили журналістам писати про космос

Учені виявили планету, яка схожа на Землю та може бути придатна до життя. Вона обертається на орбіті Проксими Центавра - найближчої до нашого Сонця зірки. Проксиму b виявили ще у серпні 2016 року. Вона знаходиться на такій відстані від зірки, що теоретично там можуть існувати умови, придатні для життя.

Зараз ви читаєте новину «Роботи зробили унікальні фотографії в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути