середа, 19 жовтня 2011 08:47

Робот зібрав кубика Рубіка швидше за людину

Робот зібрав кубика Рубіка швидше за людину

Робот CubeStormer II, побудований з конструктора Lego, зміг зібрати кубик Рубіка за 5,35 секунди, повідомляє техноблог Gizmodo.

Результат Cubestormer II виявився на 0,31 секунди кращим, ніж результат австралійця Фелікса Земдегса - світового рекордсмена зі швидкісного збирання кубика (в його класичному вигляді - 3х3х3). У ході змагань Melbourne Winter Open в червні 2011 року Земдегс розв'язав головоломку за 5,66 секунди.

Робота-рекордсмена створили британські інженери Майк Добсон і Девід Гілдей. Для цього їм знадобилось чотири набори конструктора Lego Mindstorms. Роботом керує смартфон Galaxy S II, який "розглядає" кубик через вбудовану камеру і знаходить рішення.

Продемонструвати робота на публіці інженери планують на виставці TechCon, яка пройде в штаті Каліфорнія 26-27 жовтня.

CubeStormer II став не першим роботом для складання кубика, створений Добсоном і Гілдеєм. Раніше вони представили робота CubeStormer, який міг зібрати кубика Рубіка менш ніж за 12 секунд.

Головоломку, відому як "кубик Рубіка", запропонував в 1974 році угорський архітектор Ерно Рубік. Збірка кубика на швидкість має назву "спідкубінг" (англ. "speedcubing"). Щорічно в світі проводиться кілька змагань зі спідкубінгу.

Зараз ви читаєте новину «Робот зібрав кубика Рубіка швидше за людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути