пʼятниця, 07 жовтня 2011 13:31

Японський робот 24 пальцями миє голову три хвилини

Японський робот 24 пальцями миє голову три хвилини

В Японії представлений робот для дбайливого миття голови.

Роботизована система, яка не має поки назви, нагадує крісло зубного лікаря. Тільки підголовник у ній замінено раковиною, в якій 24 рухомих і умілих робопальці (прототип володіє 16 пальцями) наносять шампунь, масажують і обполіскують голову людини.

Миття займає три хвилини, а на сушку витрачається ще п'ять. Дотик механічних елементів практично не відрізняється за відчуттями від дотику справжніх пальців, розповідає інженер Panasonic Тору Накамура. Так що бабусі, дідусі та інваліди зможуть отримати задоволення від послуг штучного "асистента перукаря".

Фахівець упевнений у тому, що ця та подібні їй розробки користуватимуться активним попитом у країнах зі старіючим населенням - в тій же Японії та її сусідів по регіону Південній Кореї та Китаї.

Машина демонструється на виставці інформаційних технологій та електроніки CEATEC Japan 2011, яка проходить у ці дні в японській столиці Токіо. Panasonic планує почати її продаж з наступного року - після того, як визначиться з остаточними параметрами та ціною.


Зараз ви читаєте новину «Японський робот 24 пальцями миє голову три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути