понеділок, 10 квітня 2017 11:25

Ракета, сконструйована студентами, досягла рекордної висоти

Ракета, сконструйована студентами, досягла рекордної висоти
Ракета сконструйована студентами Університету Південної Каліфорнії досягла рекордної для таких апаратів висоти. Фото: кадр з відео

Ракета, сконструйована студентами Університету Південної Каліфорнії, досягла рекордної для таких апаратів висоти - 144 тис. футів (43 891 м - ред.). Її запустили з пустелі на південному заході штату Нью-Мексико. Відповідне відео студенти опублікували в YouTube.

На виготовлення ракети пішло три місяці. Автори проекту під час розробки враховували досвід попередніх невдалих спроб студентів з усього світу. Розповідає один з інженерів Роберто Лопес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потяг розвинув швидкість до 1300 км/год.

"Ми побудували апарат, що летить в чотири рази швидше за швидкість звуку. Ми досягли рекордної висоти. Але головним для мене стало те, що вціліли зйомки на камерах, встановлених на ракеті", – додав він.

За словами авторів, ця ракета - лише дослідницький проект. Головна мета студентів - побудувати апарат, який зможе піднятися на висоту 100 км, яку вважають межею між атмосферою Землі та космосом. Інженери планують зробити це до кінця поточного року.

Компанія Ілона Маска SpaceX вдало здійснила запуск у космос ракети Falcon 9 та знову її посадила. Вперше компанія запустила ракету, яка вже здійснювала політ у космос.

Зараз ви читаєте новину «Ракета, сконструйована студентами, досягла рекордної висоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути