Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 15:12

"Віагра" допомагає жінкам, що приймають антидепресанти

"Віагра" допомагає жінкам, що приймають антидепресанти
Відомий засіб для лікування еректильної дисфункції силденафіл ("Віагра") може допомогти і деяким жінкам. За даними американських дослідників, регулярний прийом препарату сприяє нормалізації сексуальної функції у пацієнток, що приймають антидепресанти.

Різні порушення сексуальної функції, такі як зниження потягу або аноргазмія - відомі побічні ефекти багатьох антидепресантів.

У дослідженні, проведеному співробітниками Університету Нью-Мехіко, взяли участь 98 жінок у віці від 18 до 50 років, що мали проблеми в інтимній сфері у зв"язку з прийомом антидепресантів. Двом однаковим групам учасниць було запропоновано приймати силденафіл (50-100 міліграм), або аналогічні на вигляд і кольору пігулки-плацебо за 1-2 години до статевого акту.

Через два місяці після початку дослідження підвищення якості сексуального життя відзначили 72 відсотки учасниць, приймаючих силденафіл, і лише 27 відсотків жінок з групи плацебо. Опитування показало, що прийом силденафіла був пов"язаний зі скороченням скарг на відсутність сексуального збудження або відсутність оргазму.

У одному з раніше проведених досліджень було встановлено, що силденафіл здатний збільшити приток крові до клітора, проте пов"язати цей ефект з якістю сексуального життя жінок тоді не вдалося.

На думку авторів дослідження, в майбутньому виявлений ними позитивний ефект прийому сильденафіла може допомогти вирішити проблему ухилення страждаючих депресією пацієнтів від продовження лікування у зв"язку з побічними ефектами антидепресантів.

Звіт про дослідження, профінансоване розробником "Віагри" компанією Пфайзер, опублікований в онлайновій версії Journal of the American Medical Association.

Зараз ви читаєте новину «"Віагра" допомагає жінкам, що приймають антидепресанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути