Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 10:55

Психологи радять говорити курцям, що вони схожі на ідіотів

Психологи радять говорити курцям, що вони схожі на ідіотів

Попереджувальні написи на пачках сигарет можуть мати зворотний ефект.

Попередження на пачках сигарет про те, що куріння призводить до фатальних наслідків, можуть привести зрештою до того, що курці почнуть палити ще більше, намагаючись таким чином справитися з думкою про неминучість смерті.

Дослідження психологів із Сполучених Штатів Америки, Швейцарії і Німеччини показали, що ефективніше було б друкувати попередження не пов"язані зі смертю, а що відносяться до ставлення курця до себе самого і до людей, що оточують його.

Наприклад, попередження типу "З сигаретою ти виглядаєш як ідіот", "Куріння робить вас непривабливим" або "Куріння заподіює шкоду вам і оточуючим" є набагато ефективнішими, ніж "Сигарети небезпечні для життя".

Дослідники підкреслюють, що це особливо вірно відносно до людей, які палять для підвищення самооцінки. Це можуть бути молоді люди, які закурили, щоб справити враження на своїх однолітків або не відрізнятися від них, або ті, хто вважає, що куріння допомагає зайняти вище соціальне положення.

Це дослідження опубліковане в Журналі експериментальної соціальної психології. Воно засноване на даних, отриманих в результаті опитування курців у віці від 17 до 41 року.

За повідомленням Усесвітньої організації охорони здоров"я тільки 5,4 відсотка населення світу знаходиться під захистом закону про заборону куріння в громадських місцях, за умови, що пасивне куріння призводить до передчасної смерті близько 600 тисяч осіб щороку.

Куріння в сгромадських місцях заборонене лише в 22 з 100 найбільш густонаселених міст світу, пише globalscience.ru.

Зараз ви читаєте новину «Психологи радять говорити курцям, що вони схожі на ідіотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути