
Під час операції з видалення пухлини з лівої скроневої частки головного мозку 60-річна італійка готувала фаршировані оливки по-асколанськи.
Операція минула успішно, оливки теж вийшли смачними, повідомляє італійське інформагентство ANSA.
Пухлину видаляла команда з 11 лікарів госпіталю в місті Анкона, що біля узбережжя Адріатичного моря. За словами нейрохірурга, який оперував жінку, все "минулося дуже успішно".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік дізнався, що прожив 20 років із зубом у носі
Він також додав, що за годину, поки тривало видалення пухлини, пацієнтка встигла зробити 90 фаршированих оливок. Пацієнтка готувала оливки по-асколанськи: згідно з рецептом, їх фарширують начинкою з м'ясного фаршу, овочів і сиру, після чого обсмажують у фритюрі.
Лікарня в Анконі за останні роки здійснила понад 60 операцій на головному мозку без наркозу. На одному з етапів пацієнтів просять чимось зайнятися, щоб стежити за роботою мозку і мінімізувати можливі збитки хірургічного втручання. Ще один пацієнт, наприклад, попросив дивитися мультфільми, але зазвичай люди вважають за краще грати на музичних інструментах.
У 35-річної львів'янки видалили кистому вагою понад 40 кг. Це найбільше стороннє утворення, з яким стикнулись львівські медики.
Коментарі