Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 16:56

Прагу захищає супергерой у синьому трико та червоній кофті

Автор: Фото: www.supervaclav.cz
 

У Празі з'явився міський супергерой, повідомляє Novinky.cz. Чоловік у синьому трико, червоній кофті, плащі та шоломі, обладнаному відеокамерою, називає себе СуперВацлавом і вважає своєю місією боротьбу з несправедливістю, лицемірством, ханжеством і байдужістю чехів до подій навколо.

За даними чеської преси, СуперВацлав (своє справжнє ім'я він тримає в секреті) вперше був помічений на вулицях Праги ще у вересні.

Першими, з ким герой вступив у боротьбу, стали курці та недбайливі власники собак, які не прибирають після своїх вихованців у парках і скверах. Курців СуперВацлав обливає водою з відра, а за власниками, що залишають у траві екскременти своїх псів, він ганяється, попередньо озброївшись продуктами життєдіяльності їх собак.

На питання про те, чи не вважає СуперВацлав застосовувані ним методи дещо жорстокими щодо людей, він відповідає, що багато хто дійсно могли образитись на нього. "Я сподіваюся, всі розуміють це як жарт, але підтекст прозорий. Я дійсно не розумію, чому хлопчики й дівчатка курять на зупинках", - зазначив він, коментуючи ситуацію, коли він накинувся з відром на людей з цигарками, що чекали на автобус.

Як підкреслив СуперВацлав, в майбутньому він має намір діяти більш делікатно, щоб йому не доводилось бігати від тих, хто опиняється на його шляху. При цьому чеський супергерой зазначив, що він планує розширити поле своєї діяльності. Зокрема, збирається протистояти хамству в держустановах, звичці деяких жителів столиці пити спиртне на території дитячих майданчиків і парків, незаконному нанесенню графіті на будівлі, дрібному злодійству, а також корупції.

Про свою діяльність СуперВацлав пише в блозі, а кілька днів тому почав працювати його персональний сайт.

Зараз ви читаєте новину «Прагу захищає супергерой у синьому трико та червоній кофті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути