пʼятниця, 11 вересня 2009 16:20

Повним людям можна їсти чорний шоколад

Повним людям можна їсти чорний шоколад

Сьогодні вже мало хто сумнівається в користі шоколаду з високим вмістом какао-бобів. Хіба що дівчата, які дотримуються суворої дієти, із зітханням поглядають убік всіма любимих ласощів. Але як запевняють учені, немає жодної поважної причини для відмови від шоколаду. Оскільки ласощі є одним з тих рідкісних корисних продуктів, які здатні протидіяти набору зайвих кіло.

Учасникам експерименту, проведеного в медичних центрах Каролінського інституту Стокгольму і Університету Еребру, було запропоновано декілька сортів шоколаду. На відміну від білого і молочного 85-процентний темний гіркий шоколад практично не вплинув на рівень інсуліну і цукру в крові. Такою ж позитивною дією володів і чорничний напій без цукру.

Крім того, дослідники відзначили, що шоколад залежно від його сорту діяв по-різному на представників різної статі. Так, для чоловіків найкориснішим виявився білий шоколад, а для жінок - молочний.

"Це дуже цікавий результат. Ми бачимо, що хворим на діабет і людям з надмірною вагою можна рекомендувати темний шоколад. Переробка жирів в печінці жінок і чоловіків відбувається по-різному, цим і можна пояснити відмінності в сприйнятті сортів шоколаду", - говорить професор Керстін Брісмар.

Як відомо, останнім часом учені відкрили багато позитивних властивостей чорного шоколаду, який надає позитивну дію на організм. Ласощі багаті поліфенолами, які позитивним чином впливають на здоров"я, зокрема знижують тиск. Високий вміст поліфенолу також сприяє підвищенню рівня серотоніну в мозку, а низький рівень серотоніну пов"язують саме з синдромом хронічної втоми. Багато європейських фахівців навіть закликають включити чорний шоколад в список найбільш корисних для підтримки здоров"я людини продуктів харчування, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Повним людям можна їсти чорний шоколад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути