вівторок, 04 грудня 2018 12:21

Погодні гойдалки - якою буде зима

Погодні гойдалки - якою буде зима
Морози посиляться перед Водохрещем. Фото:upload.wikimedia.org

Зима 2018-2019 в Україні буде нестандартною. Прогнозують багато теплих днів. Похолодання прийде наприкінці грудня.

Сніг в Україні очікується 28-29 грудня. Такий прогноз погоди на зиму зробив народний синоптик Леонід Горбань.

"Цьогоріч зима нестандартна, багато днів триматиметься плюсова температура, причому в грудні очікується 4 короткі відлиги і 4 таких же коротких морозних періодів. І тільки наприкінці місяця почнеться поступове зниження температури. 28-29 грудня почне холоднішати і піде хороший сніг, якого в середньому в Україні випаде за 2 дні близько 10 см", - розповів Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких містах України найкраще зустрічати Новий рік

За словами синоптика, такі ж погодні "гойдалки" очікуються перед Різдвом і Старим Новим роком. І лише після цього почнеться справжня зима з тріскучими морозами і снігопадами. Очікується, що сніг із перервами буде йти до 10-12 лютого, випаде в середньому понад 50 см снігу.

Морози посиляться перед Водохрещем (19 січня), а пік холодів - до мінус 30 вночі - припаде на 7-10 лютого, потім настане потепління. У лютому ще може випасти до 30 см снігу. І навіть перед 8 Березня - близько 6-10 см. Закінчиться зима ближче до квітня.

У той же час завідуюча відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух говорить, що зима очікується на 1-2 градуси теплішою, ніж у минулоріч, а січень, як і грудень порадують відсутністю сильних морозів і середньої температури на 2-3 градуси вище кліматичної норми.

4 грудня в Україні стане тепліше, на заході очікуються дощі. У західних і Житомирській областях дощ; на решті території без істотних опадів. Зранку туман, місцями ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця.

Зараз ви читаєте новину «Погодні гойдалки - якою буде зима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути