субота, 02 жовтня 2010 14:48

Побутова хімія і освіжувачі повітря небезпечні для жіночого здоров"я

Побутова хімія і освіжувачі повітря небезпечні для жіночого здоров"я

Вперше американські учені прослідкували зв"язок між застосуванням побутової хімії та ризиком виникнення раку. Під час свого дослідження вони прийшли до висновку, що активне використання миючих і чистячих засобів підвищує ризик виникнення онкологічних захворювань в два рази. Звіт про свою роботу вони опублікували в журналі Environmental Health.

Дослідження проводилося шляхом телефонного опитування 787 жінок, котрі проходять лікування з приводу раку грудей, і 721 жінки з контрольної групи.

Всіх респондентів просили відповісти на питання, зв"язані з використанням побутової хімії для прибирання, а також засобів для дезинсекції. Виходячи з отриманих даних, дослідники прийшли до висновку, що жінки, які активно користуються побутовою хімією, в два рази частіше захворюють на рак молочної залози.

Крім того, з"ясувалося, що небезпеку для жіночого здоров"я можуть представляти не тільки засоби для прибирання, але і освіжувачі повітря і засоби для боротьби з цвіллю.

Дослідники допускають, що в їхньому дослідженні може бути погрішність, оскільки жінки, котрі проходять лікування з приводу раку молочної залози, приділяють більше уваги тому, які препарати вони використовують і наскільки часто. Учені також відзначають, що отримані дані потребують подальшого вивчення.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Побутова хімія і освіжувачі повітря небезпечні для жіночого здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути