Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 00:30

Плинність кадрів і критика на рівному місці: шість ознак, що прийшов час міняти місце роботи

Плинність кадрів і критика на рівному місці: шість ознак, що прийшов час міняти місце роботи
Якщо робота стала токсичною: шість ознак, що прийшов час шукати іншу вакансію Фото: pinterest

Якщо щодня стикаєтеся з серйозними стресами на роботі, а йдете на неї через не хочу, ситуація стає токсичною.

Це не тільки вимотує фізично, але й може суттєво вплинути на ваше психічне здоров'я.

Постійний стрес викликає тривогу і депресію, а також ряд інших психічних захворювань. Робоче місце з перерахованими нижче обставинами потрібно залишати. На жаль, з багатьох причин звільнитися не завжди легко. У таких випадках робіть все можливе для захисту свого психічного здоров'я і продовжуйте шукати іншу відповідну посаду.

Які чинники роблять ситуацію нестерпною на роботі

Ваша думка ігнорується або знецінюється

В нездоровому робочому середовищі цінується тільки думка обраних і ігнорується думка кого-небудь ще. Можливо, начальство і вищестоящі "колеги" дійсно вірять, що вони більш розумні, ніж всі інші. Якою б не була причина, ви не зобов'язані відчувати щоденний дискомфорт.

Немає відповідальності за керування

Якщо ваших керівників ніхто не контролює, і вони не прислухаються до ваших ідей, будьте обережні. Вони можуть і будуть робити все, що захочуть, і вам нікому поскаржитися на несправедливість. Крім того, таке управління ставить під загрозу ваш професійний ріст.

Незрозуміла політика і очікування

В будь-якому робочому колективі повинна бути чітка структура та розподіл обов'язків. Інакше ви будете виконувати роботу за себе й за колегу.

Плинність кадрів

Не дивно, що в середовищі з високою токсичністю спостерігається висока плинність кадрів. Люди йдуть, тому що вони не відчувають себе цінними або не можуть навчатися або просуватися. Працівники також можуть бути звільнені за недотримання довільних "правил".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість звичок, які навчать бути впевненішим у собі

Залякування або щось гірше

Критика на рівному місці без конструктивного зворотного зв'язку - це фактично знущання. Іноді це можуть бути косі погляди чи шепіт за вашою спиною. Буллінг відбувається не тільки в школах. Звичайно, працювати в такому середовищі - шкідливо.

Секретність і замовчування

На роботі завжди є щось, чого вам не потрібно знати, і це нормально. Проблема полягає в непрозорості прийняття рішень.

"Чому ви звільнили цю людину? Вона порушила політику. Яку політику? Ми не можемо вам сказати. Як я дізнаюся, що роблю щось не так? Не хвилюйтеся, ми вам розповімо".

При такому типі секретності ви ніколи не знаєте, що відбувається, і вам не дають інформацію, необхідну для правильного виконання вашої роботи.

Іноді ми застрягаємо на одному місці, хоча дуже хочемо просунутися кар'єрними сходами й стати успішними. Але не потрібно одразу планувати зліт кар'єрними сходами, інакше ви психологічно зірветесь і загрузнете у звичному становищі ще більше.

Важливо по черзі визначити кожну сходинку. Не думайте, що це дуже маленькі для вас завдання. Головне - не те, наскільки велика підціль, а як багато часу на день ви приділяєте її досягненню і що заради цього обираєте. Наприклад, можна почитати корисну літературу, а можна цілий вечір просидіти у нічному клубі.

Зараз ви читаєте новину «Плинність кадрів і критика на рівному місці: шість ознак, що прийшов час міняти місце роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути