Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2019 15:15

Першу зміїну ферму відкрили в Україні

Першу зміїну ферму відкрили в Україні
Подружжя-фермерів відркрило зміїну ферму на Львівщині Фото: fermer.blog

Фермерське господарство "Західний равлик" у селі Солонка Пустомитівського району Львівщини вирощує їстівних змій. Це перша в Україні зміїна ферма.

Співвласниця ферми Ірина Юскевич говорить, що змій вирощують на фермі два місяці. Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі. Розводять рептилій для продажу в ресторани, пише Fermer.blog.

Лише недавно власникам вдалося отримати необхідні дозволи. Для фахівців Госпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці.

Подружжя-фермери не хочуть зупинятися на розведенні равликів і змій. Планують вирощувати жаб і сарану.

Страва, приготована зі змії буде коштувати в межах 3-4 тис. грн за порцію. При цьому з однієї змії можна приготувати їжі на трьох осіб. Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують протягом 3 років. Годують перепелиними яйцями, молоком і мальком риб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вирощують равликів для Європи

На думку Ірини Юскевич, зміїне м'ясо не стане надто популярним, але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне. Фермери планують запустити вирощування і змій для отримання отрут, що використовуються в фармацевтиці.

У селі Солонка біля Львова розташована ферма, яка експортує до ЄС 25 тонн равликів.

Це стало доступним у Європі через заборону збирати там природного равлика, - про це пише agronews.

Подружжя Юськевичів чотири роки вивчає як вирощувати равликів. З 2017-го зареєстрували сімейне фермерське господарство. Вирощують слимаків максима та мюллер, яких полюбляють європейці. Восени будуть готові експортувати у ЄС до 25 тонн делікатесу. Зараз займаються їхньою репродукцією. Фермерський слимак стає дорослим за дев'ять місяців, тоді як природному потрібно три роки.

Зараз ви читаєте новину «Першу зміїну ферму відкрили в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути