четвер, 08 квітня 2010 15:43

Перший у світі аероплан на сонячний батареях піднявся у небо (ФОТО)

 
Прототип літака на сонячних батареях Solar Impulse здійснив свій перший політ.

Апарат, який має здійснити навколосвітню подорож, відірвався від землі на малій швидкості (45 км / год), піднявся на висоту близько півтора кілометрів і пробув у повітрі 90 хвилин.

"Небеса ще не бачили подібного аероплана - такого великого, легкого й енергоефективного", - похвалився глава проекту Бертран Пікар.

Тестові польоти проводилися з грудня, але ще жодного разу витончений Solar Impulse не піднімався вище метра і не пролітав понад триста метрів. До липня буде здійснено перший нічний політ, після чого інженери побудують новий літак на підставі тестів. Перший навколосвітній переліт аероплана на сонячних батареях намічений на 2012 рік.

Експерти-авіатори вважають, що у відновлюваних видів пального і справді є майбутнє в комерційної авіації. Проте, на їхню думку, біопальне з водоростей і інших рослин очікує більший успіх, ніж сонячну енергію.

Навколосвітню подорож буде розбито на п"ять етапів. Потужність двигуна Solar Impulse не перевищує 40 кінських сил. Середня швидкість подорожі складе 70 км / год. Приблизно кожні п"ять днів пілоти Бертран Пікар і Андре Боршберг будуть сідати, щоб продемонструвати диво техніки, помінятися місцями і розім"яти ноги.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Перший у світі аероплан на сонячний батареях піднявся у небо (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути