понеділок, 22 листопада 2010 15:26

Опубліковано рейтинг найкращих винаходів за версією Time (ФОТО)
6

iPad
Flipboard
Looxcie
Kickstarter
Square

Власний рейтинг найкращих винаходів 2010 року в різних галузях науки і техніки опублікував американський журнал Time.

Особливе місце в цьому списку відводиться технологіям у галузі споживчої електроніки та Інтернет-комунікацій.

iPad

Перше місце в рубриці технології редакція Time віддала планшету iPad від Apple. При цьому наголошується на вмінні керівництва "Яблука" заново винаходити категорії товарів, що були створені раніше конкурентами, але не отримали належного розвитку "через відсутність ринкової перспективи". Щоб завоювати любов споживача, Apple довелося з нуля створити "залізо" і ПЗ для сенсорного управління. На думку аналітиків, на сьогоднішній день iPad є товаром, який не є мобільним телефоном, і який розкуповують найбільш швидко, за всю історію споживчої електроніки.

Flipboard

Додаток Flipboard для iPad збирає апдейти, фото та лінки зі сторінок друзів і просто цікавих особистостей. Потім підганяє під один формат і виводить на екран у зручному для перегляду вигляді. При цьому процес ознайомлення з оновленнями друзів перетворюється на перегляд цікавого online-журналу. Додаток Flipboard можна підключити до електронної пошти або соціальної мережі і ділитися оновленнями з іншими.

Looxcie

Це відео-камера, що надягається на вухо, з кутом огляду людського ока. Може безперервно протягом 5 годин поспіль записувати все, що бачить користувач. Автором цього гаджета став заклопотаний батько, якому не хотілося носити з собою на дитячі свята відеокамеру. Одне натискання на кнопку, і останні 30 секунд запису перетворюються у відеоролик на Facebook або YouTube, чи відправляються на адресу електронної пошти.

Kickstarter

Відвідавши цей сайт, кожен може пожертвувати абсолютно будь-яку суму коштів на користь певного проекту. Гроші дарувальників не списуються з електронних рахунків до тих пір, поки не буде зібрано заздалегідь встановлений мінімум.

Square

Цю платіжну платформу створив один із засновників мережі мікроблогів Twitter Джек Дорсі. За допомогою мініатюрного магнітного картрідера і підключеного до нього смартфона Square дозволяє працювати з даними банківських карт. В якості підтвердження платежу користувач стилусом розписується на екрані смартфона. Square відразу ж відправляє копію чека на вказаний користувачем e-mail.

Sony Alpha A55

Цю модель цифрового фотоапарата називають "камерою, яка не моргає". Інженери Sony замінили рухливе "хлопаюче" дзеркало, яке при підйомі перекриває датчики фокусування, на нерухоме напівпрозоре дзеркало. Нова технологія дозволяє збільшити чіпкість автофокусу бюджетної "зеркалки" і підвищити її скорострільність до 10 кадрів на секунду. Крім того, апарат знімає HD-відео з високою якістю картинки. Відсутність складного механізму підйому дзеркала дозволила зробити фотоапарат більш компактним.

У щорічний список 50 накращих винаходів минає Time також включив "безпілотний автомобіль" Google, пристрій для знищення саморобних бомб, полімерну плівку для бронювання стін будівель і протимоскітну лазерну установку.

1news

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано рейтинг найкращих винаходів за версією Time (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути