середа, 24 вересня 2008 16:49

Опублікований список комп"ютерних переворотів на 10 років вперед

Видання РС World опублікувало список з 10 "IT-переворотів", тобто подій, які серйозно змінять життя користувача протягом найближчих десяти років. На першому місці - розвиток "хмарних" обчислень. Нагадаємо, що концепція хмарних обчислень має на увазі надання віддалених обчислювальних потужностей, дискового простору і каналів зв"язку замовникові. На використання "хмарних" обчислень компанії підштовхне висока вартість оренди приміщень і висока вартість електроенергії.

На другому місці - бурхливий розвиток інтерфейсу "людина-машина". Команди кишеньковому комп"ютеру подаватимуться голосом, окуляри-дисплей доповнюватимуть те, що ми бачимо в реальності. Видання стверджує, що приходу цього часу ми не помітимо. Услід за iphone, наприклад, можуть з"явитися окуляри iglasses і сережка iearring. Також з"явиться і нове покоління комп"ютерних вірусів, іноді дуже небезпечних. Наприклад, "заражені" окуляри-дисплей показуватимуть порожню вулицю, тоді як по ній рухатиметься безліч особливо швидких автомобілів.

На третьому рядку - еволюція обчислювальних систем. Комп"ютери працюватимуть швидко і без помилок. Комп"ютер завантажуватиметься за секунди, збоїв в роботі буде значно менше, а інтерфейс стане значно більш інтуїтивним.

Четверте місце займає з"ява пристроїв, що зберігають всю інформацію, яку людина отримує за життя. Через вбудовані технології розпізнавання мови і відео, такий пристрій запам"ятає все за вас. Проблеми зберігання великих об"ємів даних не буде.

На п"ятому місці - подальший розвиток смартфонів, з розпізнаванням мови, віртуальними клавіатурами і іншим. Шостий рядок - виробництво без участі людей. На сьомому рядку - розпізнавання зображень. Наприклад, сфотографувавши квітку, можна буде відправити запит до Google, і він повідомить назву квітки.

На восьмому місці - збільшені можливості органів влади по контролю за населенням. На вулиці розмістять камери, що розпізнають осіб так само, як зараз це робиться з номерними знаками машин. Пересування автомобілів в майбутньому може контролюватися віддалено. Дев"ятий рядок - розвиток безпровідних мереж. Власники смартфонів не думатимуть, можна підключитися до Інтернету чи ні, мережі будуть доступні скрізь. І, нарешті, замикає рейтинг зміна характеру відносин з іншими людьми. За словами авторів, користувач вже не помічатиме різниці між своїми онлайн- і офлайн-друзями.

Зараз ви читаєте новину «Опублікований список комп"ютерних переворотів на 10 років вперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути