пʼятниця, 02 грудня 2011 16:31

У нових шапочках для плавців спортсменкам з довгим волоссям приробили окреме відділення

У нових шапочках для плавців спортсменкам з довгим волоссям приробили окреме відділення

Новий водовідштовхувальний суперкостюм різко підвищить шанси плавців на встановлення нових рекордів. Таку думку висловив на сторінках газети "Глоб енд мейл" спортивний коментатор Джеймс Крісті, оцінюючи новинку, яка повинна забезпечити зниження пасивного опору тіла в воді на 16,6 відсотків.

Костюм спроектований таким чином, щоб не створювати дискомфорту спортсмену в талії, але в той же час забезпечувати найкращі гідродинамічні характеристики. Окуляри, що входять у комплект запобігають потраплянню в них води, а натяг гумки, на яких вони кріпляться, суворо розрахований. При виготовленні шапочки плавця творці суперкостюма вперше застосували інформацію, отриману при тривимірному скануванні людської голови. Для спортсменок з довгим волоссям в шапочці передбачене спеціальне відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кори коркового дуба створили намет, який вміщується в сумці

Ознайомившись з новинкою, знаменитий американський плавець Майкл Фелпс, який завоював 14 золотих олімпійських нагород, висловив думку, що після появи такого костюма впадуть багато рекордів.

"Ще один технологічний прорив", - прокоментував появу суперкостюм спортивний коментатор. "У тому виді спорту, де технологія має найбільший вплив на результати, виробники спортивного спорядження в черговий раз змінили правила гри і знову, можливо, допоможуть внести зміни в таблицю рекордів, - зазначив він. - Це остання за часом спроба домогтися успіху в битві спортивних технологій після винаходу поліуретанового, нині забороненого до використання костюма, випущеного перед Олімпіадою-2008.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням

Ці негнучкі костюми, на надягання яких було потрібно 45 хвилин, та й то з допомогою технічного персоналу, забезпечували тілу плавучість і дали можливість встановити масу рекордів. Міжнародна асоціація плавців поставилася без ентузіазму до ситуації, коли книги рекордів були переписані більш ніж 40 разів на Іграх-2008 в Пекіні, а також на чемпіонаті світу-2009 в Римі. Високотехнологічний костюм був поставлений під заборону і фахівці знову повернулися за свої робочі столи, розробляючи таку новинку ".

Зараз ви читаєте новину «У нових шапочках для плавців спортсменкам з довгим волоссям приробили окреме відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути