Ексклюзиви
середа, 31 травня 2006 14:38

Непомітний телефон

 

У спекотну погоду доводиться розпихати по кишенях усілякі дрібнички, які досі "жили" у верхньому одязі: запальничку, жувальну гумку, гаманець, телефон. Краще почуваються ті, хто має маленький плаский мобільник.

Продавець столичного Деміївського ринку Ольга Осадчук, 28 років, купила тоненьку "Моторолу RAZR V3".

— Раніше в мене була "Нокія 3310", — розповідає Ольга. — І якість зв"язку влаштовувала, і гучність, і потужний вібродзвінок. Але трубку тримала в сумочці на поясі поруч з касою, а це не завжди зручно. Коли почали продавати цю "Моторолу", я зайшла в магазин, взяла її до рук і, як кажуть, "запала".

— Ця "розкладачка" при товщині 13,9 міліметра досить функціональна, — каже директор магазину "Мобі Дік" Світлана Криворучко, 23 роки. — Два кольорові дисплеї, пам"ять на 1000 контактів, фотокамера, диктофон, доступ до Інтернету (WAP, GPRS). З іншими телефонами "Моторола V3" може з"єднуватися через блютус, а з комп"ютерами — через USB-порт. Така трубка зараз коштує 1299 гривень.

На 600 грн дорожче обійдеться її оновлена версія — "Моторола V3i". Це модель із покращеною — 1,23-мегапікселя — камерою (з"явилася можливість відеозйомки) і МР3-плеєром. До того ж можна використовувати додаткові карти пам"яті. У комплекті карта на 64 Мб, яку за додаткові гроші можна збільшити до 1Гб!

Саме таку "Моторолу V3i" подарував на 8 Березня 34-річній дружині Ганні киянин Олександр Наконечний, 35 років.

— У Ганнусі була мініатюрна "Флай Z7". Вона перейшла в спадщину нашій 10-річній доньці Оленці, — розповідає Олександр. — "Флай" ми купували рік тому десь за 190 доларів. Вона хоч і трошки товща за "Моторолу", але така ж функціональна. Хіба що телефонна книга менша і немає блютусу. Але для дитини це не має значення. Головне — є якісна поліфонія, фотокамера, яка може знімати й на відео.

За допомогою "Самсунга D520" можна переглядати офісні документи

До серії недорогих мобільників товщиною до 1,5 см належать "Флай S299" із некольоровим дисплеєм, але з радіо (коштує приблизно 320 грн) та його кольоровий "родич" "Флай V30" (600 грн). Варто подивитися й мініатюрні телефони (8,8 мм) фірми ВК Mобайл — "ВK 2000" і "ВK 2010". Останній, незважаючи на мікророзміри (90х50х8,8 мм, вага 50 г), має вбудований МР3-плеєр, телефонну книжку на 4000 номерів і 128 мегабайтів пам"яті. Коштують вони в середньому 700 і 900 грн. Але цим маркам споживачі й спеціалісти не зовсім довіряють.

— Від цих виробників отримуєте "кота в мішку", — вважає менеджер із продажу магазину "Стартелеком" у столичному ТЦ "Магелан" Ігор Богданов, 29 років. — Телефон може довго і якісно працювати, а може "глюкнути" за кілька місяців. Краще брати "трубки" від перевірених виробників. Можу порадити непоганий моноблок від "Бенк-Сіменс S68" (1159 гривень). Цей телефон товщиною 13,2 міліметра — без камери і плеєра, зате з блютусом та виходом в Інтернет. Він точно пропрацює довго.

Але за можливостями "Бенк-Сіменс S68" трохи слабший за "Моторолу SLVR" L6 (750 грн) та L7 (1180 грн). Ці тонкі (11,5 мм) моноблоки подобаються і молоді, і старшим людям. У них є все, що має бути у сучасному мобільнику: кольоровий екран, камера, телефонна книга на 1000 номерів, WAP, GPRS, блютус, синхронізація з комп"ютером, факс-модем. А в L7 — ще й МР3-плеєр.

Серед слайдерів на ринку тонких мобільників лідирує "Самсунг". Щоправда,  їхні новинки поки що досить дорогі.

— У цього "корейця" є три моделі тонких слайдерів, — консультує 21-річна Олександра Басараб, продавець магазину "Лайф" у ТЦ "Магелан". — D520 (15,9 міліметра, середня ціна по Києву — 1600 гривень), D800 (14,9 міліметра, 1900 гривень) і D820 (14,8 міліметра, 2100 гривень). Такі телефони з камерами мають багато корисних функцій. Їх  здебільшого обирають солідні чоловіки до 40 років, бо за допомогою D520, наприклад, можна переглядати офісні документи. А за допомогою D800 — виводити зображення на телевізор або демонструвати кадри через проектор.

Зараз ви читаєте новину «Непомітний телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути