Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 16:25

Найнебезпечніші домени належать Камеруну та Китаю

Найнебезпечніші домени належать Камеруну та Китаю

Національні домени RU та SU посіли шосте та п"яте місця відповідно в рейтингу найнебезпечніших доменів в Мережі, опублікованому компанією McAfee.

Найнебезпечніший домен належить Камеруну, а найбезпечніший серед національних - Японії. Популярний ненаціональний домен COM опустився на друге місце в списку найбільш небезпечних зон.

У зоні SU в основному трапляються фішингові сайти і шкідливі програми, в RU до них також додаються спамерські ресурси. Найнебезпечніший домен - CM, що належить Камеруну. У ньому 36,7% сайтів можна розглядати як небезпечні, тобто що містять шкідливі програми або займаються фішингом.

На другому місці серед національних Китай (CN) - 23,4% шкідливих сайтів. Третє і четверте місця зайняли Самоа (WS) і Філіппіни (PH). У домену SU - 5,2%, RU-4,6%.

Найбільш безпечним виявився домен Японії (JP): другий рік поспіль частка шкідливих сайтів в ньому становить 0,1%. Той самий показник у Ірландії (IE), Хорватії (HR) і Люксембурга (LU). Найбезпечнішим ненаціональним доменом в 2009 році став GOV. Домен ж COM за рік перемістився з дев"ятого на друге місце в списку найбільш небезпечних зон.

Для звіту співробітники McAfee проаналізували 27 млн сайтiв у 104 доменах верхнього рівня. За їхніми даними, до небезпечних можна віднести лише 5,8% цих сайтів.

Коммерсантъ

Зараз ви читаєте новину «Найнебезпечніші домени належать Камеруну та Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути