середа, 21 серпня 2013 13:09

Наймальовничіші куточки Європи, які варто відвідати хоча б раз у житті
15

У країнах Європи є чимало сіл, які за оригінальністю своєї архітектури не поступаються столичним пам'яткам, а неймовірно мальовнича природа довкола здатна викликати непідробний захват навіть у досвідчених мандрівників. Ось лише деякі з найбільш мальовничих сіл і невеликих містечок, що знаходяться у різних куточках Європи.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Село Ез, Лазурний берег Франції

Це неймовірно мальовниче місце курортної зони Французької Рив'єри. Поселення дуже давнє - воно було засноване ще фінікійцями, і отримало свою назву на честь давньоєгипетської богині Ісіди. Сьогодні найстарішою будівлею в Езі є Церква Грішників Білого Братства,які каються, вона була побудована у 1306 р. У цьому містечку відпочивали і працювали багато знаменитостей. Наприклад, саме в цих мальовничих місцях Ніцше написав свій філософський роман "Так говорив Заратустра".

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Пітільяно, Італія

Населення цього мальовничого селища складає всього 4000 чоловік. Досить велику частину місцевого населення складають євреї, тому містечко навіть отримало прізвисько Малого Єрусалиму. Поруч з містом збереглося безліч етруських склепів, які місцеві жителі використовують як винні погреби. У самому місті та його околицях дуже багато архітектурних пам'яток епохи середньовіччя.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Полперро, Великобританія

Неймовірно мальовниче рибальське село, що знаходиться недалеко від Плімута, влітку приймає так багато туристів, що останнім часом туристський бізнес став основною галуззю місцевої економіки.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Гальштат, Австрія

Ця австрійська комуна знаходиться у важкодоступній гірській місцевості і вважається одним з найкрасивіших місць в Європі. Тут знаходяться найдавніші європейські соляні копальні і найстаріший у світі трубопровід, по якому соляний розчин доставляється в Ебензее.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Венген, Швейцарія

Венген - неймовірно красиве село, що розташоване в Бернських Альпах. Кількість туристів тут завжди в 5, а то і 10 разів перевищує число місцевого населення. Тут прекрасно розвинений гірськолижний спорт, і кожен рік взимку проводяться знамениті перегони "Лауберхорн". На додаток до лижного спорту і прекрасних оточуючих пейзажів туристам пропонують насичену культурну програму: у місцевій церкві проводяться вечори органної музики, а на вокзалі організовуються концерти народної та духової музики. Також у Венгені діє знаменитий театр маріонеток.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Обідуш, Португалія

Це мальовниче старовинне місто довгий час було частиною приданого португальських королев. У місті безліч архітектурних пам'яток, найбільшою з яких є замок Обідуш, побудований в XII столітті. Ще Обідуш славиться своїм смачним шоколадом (його навіть називають "шоколадної столицею") і традиційним вишневим лікером жінжіньей.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Дейя, острів Мальорка

Славу цього невеликого селища складають не лише мальовничі околиці, але і безліч відомих людей, які в різний час жили тут. Англійський поет Роберт Грейвс, американська письменниця Анаіс Нін, поетеса Кларібель Алегрія - це далеко не повний список знаменитостей. Сьогодні популярність Дейі у туристів настільки висока, що в селі постійно діє цілих 20 ресторанів, щоб нагодувати всіх гостей.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 

Равелло, Італія

Мальовничі околиці Равелло завжди притягували безліч туристів, серед яких було чимало знаменитостей. Свого часу тут відпочивали композитор Едвард Гріг, Грета Гарбо, Софі Лорен, Гор Відал і багато інших. Однією з головних визначних пам'яток села є собор, побудований в 1086 р. Тут зберігається безцінна реліквія - посудина з кров'ю великомученика і цілителя Пантелеімона.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Пучішче, Хорватія

Пучішче - чудове невелике містечко, що знаходиться на острові Брач. Ширина самого острова складає всього 12 км, а довжина 40 км. Недалеко від міста знаходяться каменоломні, де видобувають знаменитий білосніжний вапняк. Цим "брачскім каменем" був облицьований палац Діоклетіана в давнину, а в наш час їм прикрашений вашингтонський Білий дім. Але основний рід діяльності жителів острова - це, зрозуміло, обслуговування численних туристів, що прибувають у ці мальовничі місця з усіх кінців світу.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Казімеж-Дольни, Польща

Казімеж-Дольни вважається одним з найкрасивіших польських міст. Він вже більше двохсот років приваблює натовпи туристів і художників, особливо в літній період. Імпровізовані художні галереї тут знаходяться практично на кожній вулиці, і будь-який з експонатів можна не тільки оглянути, але й придбати. Також в місті багато історичних будівель, а за містом туристів чекають чудові сільські види і мальовничі руїни.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Отуар, Франція

Багато хто вважає, що Отуар - це найкрасивіше село у всій Франції. Селище існує вже більше 800 років, але найбільше в ньому збереглися будівлі, пов'язані з XVI і XVII сторіччям, які дуже мальовничо виглядають на тлі масивних круч, оточуючих Отуар з усіх боків.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Карлінгфорд, Ірландія

У цій маленькому селі живе трохи більше п'ятисот чоловік. 800 років тому норманський лицар збудував замок в цих місцях, а село розрослося вже навколо нього. Цей замок і сьогодні є однією з головних визначних пам'яток Карлінгфорд.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Міттенвальд, Німеччина

Село Міттенвальд стоїть на фоні приголомшливих своєю красою баварських пейзажів. Самі сільські будиночки теж виглядають так, ніби зійшли з казковою ілюстрації. Тут можна годинами гуляти, милуючись околицями і заходячи в затишні магазинчики, що торгують симпатичними сувенірами, і невеликі ресторанчики, що пропонують оригінальну німецьку кухню.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Крупі, Бельгія

Селище Крупі знаходиться в долині Валлонія. Як і багато століть тому його оточує рів з водою, а неподалік височіє неприступний замок і кілька мальовничих гротів. У замок туристів не пускають - він знаходиться в приватному володінні, але милуватися ним здалеку ніхто не заважає. А пейзажі там дійсно такі, що на них варто подивитися.

Автор: Фото: bigpicture.ru
 


Фьольбака, Швеція

Фьольбака - напрочуд гарне рибальське село. Сьогодні туристський потік тут поки не надто напружений, але з кожним роком він стає все потужнішим. Набору популярності сприяє і те, що тут ідуть зйомки детективного серіалу "Вбивства в Фьольбаку".

Зараз ви читаєте новину «Наймальовничіші куточки Європи, які варто відвідати хоча б раз у житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути