середа, 09 липня 2008 10:11

Найактивніші Інтернет-віруси червня визначила лабораторія Касперського

Лабораторія Касперського опублікувала список найактивніших Інтернет- вірусів червня, який очолили черви Worm.Wіn32.NetSky.q і Worm.Wіn32.Nyxem.e.

Перше місце займає вірус Worm.Wіn32.NetSky.q, а на друге із четвертого піднявся Worm.Wіn32.Nyxem.e. Їхня частка склала 34,15% і 13,16% відповідно від загальної кількості шкідливих програм у червні.

Крім вищезгаданих поштових червів, у двадцятку потрапили ще сім вірусів сімейства Netsky, які в сумі займають 54,59% шкідливого поштового трафіку.

Також у число найактивніших потрапив старий черв Nіmda, уперше виявлений в 2001 році. Цей вірус повністю відкриває доступ до комп"ютера шляхом додавання користувача Guest у групу адміністраторів і робить локальні диски мережі доступними зловмисникові. Nіmda є багатофункціональним червом і поширюється не тільки по електронній пошті, але й по мережних дисках.

Також аналітики відзначають появу в поштовому трафіку експлойта Exploіt.Wіn32.ІMG-WMF.y.

Лідируючими країнами- джерелами заражених листів у червні були США, Південна Корея, Китай, Іспанія та Бразилія, займаючи відповідно з 1 до 5 місця. Уперше у двадцятку країн- джерел заражених листів потрапила Україна, зайнявши 20 місце з часткою 1,12% від загального розповсюджуваного шкідливого трафіку.

Нагадаємо, що в травні найбільш активними вірусами в Інтернеті були Worm.Wіn32.NetSky.q і Worm.Wіn32.NetSky.у.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Найактивніші Інтернет-віруси червня визначила лабораторія Касперського ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути