понеділок, 02 листопада 2020 13:12

Надсилають ювелірку поштою: нова схема шахраїв

Користувачі в соціальних мережах діляться новими випадками шахрайства з використанням служби доставки "Нова пошта". Українцям приходять посилки з післяплатою, які вони не замовляли. Про це розповів киянин Артем Бобок на своїй Facebook-сторінці.

Найчастіше приходить невеликий конверт за заявою відправника, в якому містяться ювелірні вироби з золота. При цьому ціна за накладений платіж підозріло невисока - кілька сотень гривень.

Артем Бобок описує схему, з якою зіштовхнувся його колега.

Автор: Артем Бобок. facebook.com/gorodnya
 

"Прийшло повідомлення, що Новою поштою надійшла посилка з привабливим описом "прикраси". Так як я нічого не замовляв, набрав відправника, але там відразу скидають (вже тут зрозуміло, що 99% це лохотрон). Під'їхав на відділення, щоб подивитися, що ж в посилці ... Оскільки це була наложка, дозволили оглянути посилку. Всередині був листочок і герметичний пакетик, на якому був стікер $29,99. В папірці ж було €29,99. Співробітниця Нової пошти сказала, що герметичний пакетик я відкривати не можу, але я переконав її, що це розвод, і їй самій стало цікаво. Усередині пакетика був кулон, який візуально нагадує золотий, але по факту це просто пластик", - пише Бобок.

Артем розповідає, що шахраї очевидно розраховують на людську жадібність. Посилка прийшла з післяплатою в 120 грн, хоча в описі була вказана оцінка в $30 (близько 800 грн за актуальним курсом).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як видурюють гроші у тих, хто шукає роботу: 5 шахрайських схем

При цьому багато українців, які активно отоварюються в інтернеті та отримують багато посилок, можуть забрати конверт, не оглядаючи.

Окрім наложки, одержувачі при цьому повинні також сплатити доставку в 40 грн + 0,02% від ціни посилки за накладений платіж.

Українці скаржаться на дзвінки шахраїв, які видають себе за колекторів. Вони вимагають повернути борги невідомих людей. У разі відмови погрожують публікацією фейкової інформації про людину та її близьких.

Зараз ви читаєте новину «Надсилають ювелірку поштою: нова схема шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути