понеділок, 22 серпня 2011 13:41

На вулицях Венеції напівголі жінки боролись за свої конституційні права
8

Фото: Фото: laweekly.com

У неділю у Венеції на "Національний день топлес" вийшли десятки напівголих жінок і чоловіків, протестуючи проти дискримінації жінок ходити топлес у громадських місцях, повідомляє LaWeekly.

Подібна акція проходила минулого року в Каліфорнії на Венс-Біч.

Акція була організована громадською організацією GoTopless і головним меседжем стали слова: "Звільни свої груди, звільни свій розум!".

Торік акцію підтримали також чоловіки, вийшовши на вулиці в купальниках або топлес. Цього року чоловіки також взяли активну участь в акції.

Члени американської організації GoTopless стверджують, що жінки мають рівні конституційні права на оголені груди в громадських місцях, як і чоловіки. На сьогодні щодо жінок, які наважуються бути топлес на публіці в США, застосовуються арешти, штрафи.

Тому щорічно напівоголені жінки гуртуються на всій території США в знак протесту проти цієї нерівності в законі та вимагають, щоб їх основне право бути топлес відповідно до 14-ї поправки до Конституції, визнали, читаємо на svpressa.ru. Цього ж року така акція вийшла за межі США й відбулась у Венеції.

Організація GoTopless - громадська організація, яка бореться за рівність між чоловіками і жінками. Заснована 2007 року її лідером Раель.


Зараз ви читаєте новину «На вулицях Венеції напівголі жінки боролись за свої конституційні права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути