пʼятниця, 19 листопада 2010 16:09

На Тайвані румун хоче виростити 300-метрове "дерево" (ФОТО)

У недалекому майбутньому на Тайвані буде побудована унікальна башта з плаваючими майданчиками. Передбачається, що в ній розмістять інформаційний центр, музей, офіси, готель, конференц-зали, ресторани і величезний парк екзотичних рослин.

Футуристичний проект передбачає зведення 300-метрового багатофункціонального комплексу на території Тайчунг, третього за величиною міста країни. "Ствол" вежі зафіксують, а по ньому зможуть вертикально пересуватися вісім ідентичних платформ. Кожен з "пелюсток" буде мати обриси острова Тайвань. На цих рухомих частинах і розмістяться всі функціональні приміщення.

Проект відповідає найвищим "зеленим" стандартам. Електропостачання вежі буде здійснюватися тільки з використанням відновлюваних джерел енергії. У планах творців установка вітряних турбін і сонячних панелей, а також системи для збору та очищення дощової води. У підвалі буде працювати геотермальна електростанція для опалювання приміщень у зимовий період.

Головним архітектором проекту виступає румун Стефан Дорін. Він називає свою вежу "технологічним деревом". Будівництво має розпочатися в 2012 р. і триватиме до 2014 року.

Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані румун хоче виростити 300-метрове "дерево" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути