четвер, 23 лютого 2012 18:06

На шпальтах Forbes відзначився одеський трамвай

На шпальтах Forbes відзначився одеський трамвай

Видання Forbes зарахувало Одеську трамвайну систему до списку найцікавіших трамвайних маршрутів світу. Одеська трамвайна мережа потрапила в топ видання, незважаючи на те, що не є найстарішою, найдовшою або найзавантаженішою.

"Трамваї, які курсують по вулицях цього міста, не відрізняються ні особливою красою, ні спеціальною конструкцією. Вони здебільшого зовні такі ж, як і в багатьох містах на пострадянському просторі", - пише редакція журналу, зазначаючи при цьому, що перераховані вище характеристики не грають ніякої ролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найнесподіваніших подій 2011 року

Причину виділення одеського трамвая серед інших видавництво бачить в самому словосполученні "Одеський трамвай". Журналісти обгрунтували своє рішення тим, що ні про один інший трамвай в світі не вигадали таку кількість анекдотів та байок, скільки про одеський. "Одеса - світова столиця гумору і сміху, тому одесити просто не могли оминути таку важливу для себе тему, як трамвай", - підкреслили журналісти Forbes, додавши, що поїздка на ньому занурює пасажира в Одеські оповідання Ісаака Бабеля, у твори Іллі Ільфа і Євгена Петрова, Михайла Жванецького та інших.

Перші лінії одеського трамвая були пущені в 1910 році. У наші дні він є одним з основних видів громадського транспорту в Одесі, має 19 регулярних і п'ять нерегулярних маршрутів, які проходять по магістральних вулицях центру міста і мають зручне сполучення з віддаленими районами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені створили новий транспорт: схрестили автобус, трамвай і електромобіль

Крім одеського трамваю, в топ-12 від Forbes потрапили: гонконгський трамвай-даблдекер (Китай), найкрутіша трамвайна лінія в Пестлінгбергбане (Австрія), єрусалимський швидкісний куленепробивний трамвай (Ізраїль), Волгоградський метротрам (Росія), токійський трамвай лінії Тоден Аркава ( Японія).

Крім того, Forbes звернув увагу на трамвай Санта-Тереза ??на акведуку (Ріо-де-Жанейро, Бразилія), найбільшу в світі трамвайну мережу в Мельбурні (Австралія), трамвай для вузьких вулиць в Лісабоні (Португалія), канатний трамвай Сан-Франциско (США), Калькутський трамвай часів британського панування (Індія) і Александрійський трамвай з вагонами тільки для жінок (Єгипет).

Зараз ви читаєте новину «На шпальтах Forbes відзначився одеський трамвай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути