вівторок, 12 жовтня 2010 10:02

На Кавказі знайшли сліди невідомої цивілізації XVI-XIV ст. до н.е.

На Кавказі знайшли сліди невідомої цивілізації XVI-XIV ст. до н.е.

Сліди раніше невідомої цивілізації, що відноситься до бронзового віку, були виявлені на території Росії. Поселення розташовувалися високо в Кавказьких горах. Їх вдалося виявити завдяки старим чорно-білим фотографіям, зробленим з літака 40 років тому.

"Ми виявили цивілізацію, яка відноситься до XVI-XIV століть до нашої ери. Ці люди жили високо в горах, на Кавказі, на південь від Кисловодська", - пояснив глава російсько-німецької експедиції Андрій Бєлінський.

За його словами, вчені виявили кам'яні споруди висотою близько метра, які були побудовані "по єдиному архітектурному плану, з овальним двором у центрі".

Усього вчені виявили майже 200 поселень, з'єднаних між собою дорогами. Вони розтягнулися на 100 кілометрів, від річки Кубань до міста Нальчик. Археологи припускають, що виявлена цивілізація була пов'язана з поселеннями біля підніжжя гори Казбек, які були виявлені в XIX столітті.

За словами одного з учасників експедиції Дмитра Коробова, виявити поселення вдалося за фотографіями, зробленими 40 років тому з повітря. Використовуючи сучасну систему глобального позиціонування, вчені змогли точно визначити місця, де розташовані поселення.

"Це ні з чим незрівнянне відкриття, особливо, враховуючи кількість виявлених поселень. Всі вони добре збереглися, тому що розташовані високо в горах", - заявила археолог Валентина Козенкова з Російської академії наук.

За матеріалами Inright
Зараз ви читаєте новину «На Кавказі знайшли сліди невідомої цивілізації XVI-XIV ст. до н.е.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути