Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 14:06

На березі Чорного моря знайшли рештки найдавнішої тварини

  Припускають, що знайдені кістки належать стародавньому носорогу
Припускають, що знайдені кістки належать стародавньому носорогу

Біля українського міста Чорноморськ в Одеській області палеонтолог-любитель Олександр Макаренко знайшов рештки стародавньої істоти. Найімовірніше, це представник вимерлого різновиду носорогів.

За словами Олександра, це кістки Coelodonta antiquitatis (стародавнього носорога). Однак це лише припущення. Для уточнення інформації він передав знахідку вченим ОНУ імені Мечникова.

"З дитинства я збирав камінчики, скам'янілі мушлі. Але коли 2019 року почав працювати в Чорноморську, внутрішній поклик шукача привів мене на його схили. І тут на мене чекав сюрприз. Для мене це - як похід по гриби. Знаходжу артефакти, відправляю в музеї ОНУ Мечникова", - розповів Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли золоту маску

Рештки носорога - це не єдине, що знайшов палеонтолог-любитель. Практично всі свої знахідки Олександр відправляє в музей, щоб учені змогли дослідити їх краще.

Вчені виявили рештки найменшого з відомих науці динозаврів. Крихітний череп, дуже схожий на пташиний, знайшли на півночі М'янми в шматку бурштину. Його вік оцінюють у 99 млн років.

У звіті, оприлюдненому в журналі Nature, учені припустили, що цей динозавр за розміром був схожим на колібрі - найменшого птаха у світі, розмір якого не перевищує 5 см.

Зараз ви читаєте новину «На березі Чорного моря знайшли рештки найдавнішої тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути