Скорочення споживання м"яса може бути ключовим чинником у підтримці здорової ваги, вважають учені з Імперського коледжу Лондона (Велика Британія).
Вони проаналізували дані про 400 тисяч повнолітніх жителів десяти європейських країн.
Піддослідних зважували на початку дослідження і через п'ять років.
Крім того, учасники повинні були надати докладну інформацію про своє харчування.
Підсумок такий: м"ясо в меню - це завжди набір ваги, навіть якщо калорійність спожитого не перевищує загальноприйняті норми.
Причому тенденція однаково характерна як для чоловіків, так і для жінок.
Зокрема, кожні додаткові 250 грамів м"яса в день за п'ять років призводили до набору двох зайвих кілограмів.
Найстійкішим виявився зв"язок між зайвою вагою і поїданням обробленого м"яса, такого як сосиски і ковбаса.
Пояснити, чому м"ясо сприяє набору ваги, учені поки не можуть.
Нагадаємо, шашлик смертельно небезпечний для курців. Так стверджують вчені з Науково-дослідного інституту респіраторних захворювань Лавлейс.
Нещодавно любов до фаст-фуду вбила найтовстішу жінку Великої Британії. Її вага досягла 254 кг. Лікарі неодноразово попереджали, що її пристрасть до їжі веде до смерті. Проте жінка, звинувачуючи медиків у небажанні їй допомогти, відмовлялась дотримуватися дієти. Жінка попросила рідних принести їй у лікарню улюблені продукти: смажену курку, рибу і чіпси. Вона померла від серцевого нападу після того, як з'їла всі ці делікатеси.
Коментарі
1