вівторок, 04 листопада 2008 07:49

Чим небезпечне червоне м"ясо

Чим небезпечне червоне м"ясо
Завдяки дослідженню Каліфорнійського університету виявлені бактерії, що викликають харчове отруєння через вживання червоного м"яса. Субтілаз цитотоксин - сильнодіючий бактеріальний токсин з роду деяких бактерій e. coli, що засвоюється тканинами організму після споживання м"яса, визначили фахівці.

Згідно їхнім висновкам, в червоному м"ясі і також в молочних продуктах можна знайти у високих кількостях похідні цього токсину. Бактерія є причиною сильного проносу з кров"ю і може призвести до потенційно смертельного діагнозу - гемолітичного уремічного синдрому, що характеризується болями в животі в результаті гострого отруєння червоним м"ясом.

Люди, які їдять червоне м"ясо, знаходяться в підвищеній групі ризику небезпечного отруєння, оскільки цей продукт часто містить суттєві концентрації кислоти Neu5Gc - похідної шкідливої бактерії. Молекула кислоти швидко поглинається організмом і робить його мішенню для токсину e. coli. У людей немає гена, що відповідає за виробництво Neu5Gc, і, відповідно, немає стійкості до дії токсинів, пояснюють американські медики. За їхніми словами, необхідно харчуватися тільки перевіреним на зараження і добре приготованим м"ясом і пастеризованим молоком, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне червоне м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути