Згідно їхнім висновкам, в червоному м"ясі і також в молочних продуктах можна знайти у високих кількостях похідні цього токсину. Бактерія є причиною сильного проносу з кров"ю і може призвести до потенційно смертельного діагнозу - гемолітичного уремічного синдрому, що характеризується болями в животі в результаті гострого отруєння червоним м"ясом.
Люди, які їдять червоне м"ясо, знаходяться в підвищеній групі ризику небезпечного отруєння, оскільки цей продукт часто містить суттєві концентрації кислоти Neu5Gc - похідної шкідливої бактерії. Молекула кислоти швидко поглинається організмом і робить його мішенню для токсину e. coli. У людей немає гена, що відповідає за виробництво Neu5Gc, і, відповідно, немає стійкості до дії токсинів, пояснюють американські медики. За їхніми словами, необхідно харчуватися тільки перевіреним на зараження і добре приготованим м"ясом і пастеризованим молоком, повідомляє Подробности.
Коментарі