середа, 29 серпня 2012 02:38

Місяць став стартовим майданчиком для космічної сировинної гонки - Die Welt

Місяць став стартовим майданчиком для космічної сировинної гонки - Die Welt
Фото: NASA

Згідно з повідомленням Die Welt, глава центру космічних операцій Європейського космічного агентства (ЄКА) Томас Райтер заявив, що, на його думку, Місяць є логічною проміжною зупинкою по дорозі на Марс.

У статті уточнюється, що європейці хочуть зробити посадку непілотованих космічного корабля на південний полюс Місяця до 2018 року, і космічне підприємство Astrium вже провело випробування двигунів майбутнього місячного апарату. Мета місії - інформація про виникнення Сонячної системи і Землі, повідомляє видання. Остаточне рішення по цій місії буде прийнято в кінці поточного року.

Плани Росії, за даними видання, пов'язані з пілотованої космонавтикою. Так, глава "Роскосмоса" Віктор Поповкін в лютому говорив, що російські космонавти повинні висадитися на Місяць в 2020 році, щоб підготовляти будівництво житлової бази. До цього на супутнику Землі повинні опинитися два космічних зонда, однак Роскосмос шукає для цього заходу закордонних партнерів.

Китай, продовжує автор, також виношує плани з освоєння Місяця. У 2010 році в космос був відправлений вже другий китайський місячний дослідницький зонд з метою проведення експериментів і підготовки примісячення непілотованих корабля. При цьому, повідомляє видання, "Китай націлений, перш за все, на сировину, зокрема уран, торій, калій, алюміній, кремній, залізо і титан. Особливо країна зацікавлена ??в гелії-3 - це речовина вважається можливим паливом для майбутніх термоядерних реакторів. У 2017 році китайський місячний зонд повинен доставити на Землю проби мінералів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запаси гелію-3 на Місяці можуть забезпечити землян енергією на 5 тисяч років

США кілька місяців тому відправили на Місяць подвійний зонд "Грейл" для дослідження її гравітаційного поля, пише видання. Крім того, Білий дім дав NASA вказівку до 2025 року організувати висадку людини на астероїд, а потім, по можливості, до 2035 року - висадку людини на Марс.

Зараз ви читаєте новину «Місяць став стартовим майданчиком для космічної сировинної гонки - Die Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути