субота, 06 жовтня 2012 03:37

Марихуана викликає рак яєчок, а кокаїн захищає від нього, - дослідження

Марихуана викликає рак яєчок, а кокаїн захищає від нього, - дослідження
cannabisculture.com

Американський університет провів дослідження, результати яких неодмінно стануть предметом дискусій, пише Антоніо Мікьенці в статті, опублікованій в газеті Corriere della Sera.

"Куріння марихуани в два рази підвищує вірогідність розвитку раку яєчок, у той час як вживання кокаїну в два рази її знижує. Такий результат американського дослідження, яке, поза всяких сумнівів, породить широку полеміку", - пише видання.

"Вчені з університету Лос-Анджелеса намагаються дізнатися якомога більше про рак яєчок, який діагностується все частіше, - йдеться в статті. - Були опитані 163 чоловіки, які страждають цим захворюванням, з приводу вживання ними наркотиків. Але це недостатня вибірка, щоб можна було робити остаточні висновки, беручи до уваги той факт, що рак яєчок - хвороба досить рідкісна: він щорічно вражає одну людину з 100 тисяч, в основному у віці від 15 до 40 років. Отримані дані порівняли з відповідями 300 здорових чоловіків з тими ж етно- демографічними характеристиками".

"Зв'язок між раком яєчок і вживанням марихуани - не новина, - пише кореспондент. - Результати різних досліджень вказують на те, що ризик захворювання збільшується пропорційно обсягу та тривалості вживання цього наркотику. Абсолютною новиною стало те, що кокаїн може захищати від цього типу раку. У будь-якому випадку зрозуміло одне: ніхто не буде пропонувати вживати кокаїн для профілактики раку яєчок", - підсумовує автор.

 

Зараз ви читаєте новину «Марихуана викликає рак яєчок, а кокаїн захищає від нього, - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути