вівторок, 21 липня 2009 16:02

Маленькі діти здатні розуміти собак

Маленькі діти здатні розуміти собак

Психологи встановили, що вже у шість місяців діти здатні вловлювати настрій собак. Стаття дослідників з"явилася в журналі Developmental Psychology, а її короткий виклад наводиться у прес-релізі Університету Брігама Янга.

У рамках роботи вчені проводили наступний тест. Дітям, яким було всього 6 місяців, давали прослухати агресивне гарчання собак і доброзичливий гавкіт. Потім дітям показували картинки агресивно і доброзичливо налаштованих собак, яких вони раніше не бачили.

Далі дослідники визначали вибір дитини за кількістю часу, який вона дивилася на ту чи іншу картинку. Виявилося, що діти, слухаючи записи, більшу частину часу дивилися на правильні картинки.

За словами дослідників, собак відібрали за своєю товариськістю. Вчені підкреслюють, що незважаючи на уявну простоту проведеного дослідження нові результати дозволяють краще зрозуміти, яким чином малі діти так швидко навчаються. Психологи зазначають, що розуміння навколишнього світу у маленьких дітей починається саме з емоцій.

Як повідомлялося раніше, вчені встановили, що кішки здатні використовувати мявчання для управління своїми господарями завдяки спеціальним частотам, які нагадують частоти дитячого плачу.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Маленькі діти здатні розуміти собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути